preload

Romasia
Yiwu: o piata de marimea unui oras

Yiwu: o piata de marimea unui oras

by Marius Grada Manager achizitii & logistica

Posted on October 27, 2016 at 09:59 AM

Pentru a intelege motivul pentru care China a fost catalogata drept „fabrica lumii” este suficienta vizitarea unui oras cum este Yiwu, situat la aproximativ 200 km de la Shanghai.

La proportiile Chinei, Yiwu este un oraș extrem de mic, cu doar 1,2 milioane de oameni (mic intr-adevar); care nu este renumit prin obiective turistice sau mari capacitati de productie. Cu toate acestea, este un centru de interes al producătorilor de mărfuri din China, marea majoritate fiind reprezentati pe piața de mărfuri Yiwu. Cât de mare este această piață? Un spectacol comercial de “dimensiuni mari”este asigurat de participarea a câteva sute de producători ce isi expun marfurile iar piata din Yiwu are in jur de 40.000 companii expozante. Din abordarea in care China este privita drept o „fabrica a lumii”, piața de mărfuri Yiwu este piața en-gros de marfuri a lumii.

Un aspect important de retinut al pietei de marfuri din Yiwu este faptul ca aici se vand prioritar produsele de baza,cum ar fi: cravate, brelocuri, papetarie, cadouri, huse iPhone si orice alte produse de masa vândute cu discount de către comercianții cu amănuntul. Deși este o mină de aur pentru o mulțime de afaceri, pentru micii comercianti interesati de produse de nisa, piata Yiwu nu este probabil locul potrivit. In China este destul de des intalnita tendinta de a lucra cu furnizorii, care este ceva mai complicata decat vizita si achizitia directa de pe o piata specializata de produse de masa.

Exista interes pentru achizitii de pe piata din Yiwu, dar pentru livrari in siguranta din China? Pentru detalii va asteptam pe www.romasia.ro

yiwu5471m

Tags: , , ,

About the Author

Marius Grada

 

Be the first to comment “Yiwu: o piata de marimea unui oras”

PIATA DIN YIWU CHINA

Posted on Jul 13 2017 at 9:29 am

Pornita din Arad si Yiwu, in urma cu 10 ani, ROMASIA functioneaza din 2008 ca [...]

Read More

Achizitie bunuri din China livrate in Romania si vandute in UE

Posted on Jul 12 2017 at 11:35 am

Avand in vedere ca bunurile expediate din China  ajung direct pe teritoriul Romaniei, obligat la [...]

Read More

Vizite pentru achizitii din China – cu Romasia – servicii import China

Posted on Jun 07 2017 at 9:53 am

Importurile din China au devenit o solutie pentru multi oameni de afaceri din Romania, care sunt [...]

Read More