preload

Romasia
MOQ la achizitiile de marfuri din China

MOQ la achizitiile de marfuri din China

by Marius Grada Manager achizitii & logistica

Posted on October 26, 2016 at 09:13 AM

Odata cu primirea ofertei de la furnizorii chinezi, 3 litere MOQ sunt la fel de importante ca si pretul comunicat.  MOQ = cantitatea minima pentru comanda, solicitata pentru procesarea acesteia. Nivelul MOQ poate fi usor sau mult mai mare decat cantitatea reala care se doreste a fi comandata. Marea majoritata a furnizorilor chinezi impun un MOQ relativ ridicat vizand economiile aferete cantitatiilor mari de marfuri cumparate.

MOQ este un termen ambiguu care implica o multime de intrebari atunci cand este intalnit pentru prima oara. Este negociabil, este valabil pe produs sau pe comanda? Este acceptat un nivel mai mic pentru comenzile de incercare?

Problematica MOQ are in general o abordare flexibila. Pentru produsele importate din China la preturi de pana la 100 $ exista un MOQ-ul intre 50-200 bucati pe articol. In acest caz, se poate incerca trimiterea comenzii pe doar 50% din MOQ cu solicitarea datelor bancare le furnizorului pentru un depozit de 30% si de cele mai multe ori comanda nu va fi refuzata.

Ce se intampla insa atunci furnizorul este inflexibil sau solicita un MOQ atat de ridicat incat nu poate fi atins? Daca exista perspectiva apropierii de MOQ aferent unui produs, furnizorul ar putea accepta marirea comenzii prin adaugarea de articole noi. Per total, se vor comanda mai multe articole in limita MOQ –ului corespunzator produsului de baza.
In cazul in care MOQ-ul cerut este greu de atins (sub25%), lucrurile sunt ceva mai delicate. Cea mai buna solutie este cea de a verifica cu furnizorul daca comanda poate fi grupata cu comanda unui alt client. Daca nu exista presiunea timpului, se poate incerca adaugarea comenzii la productia unei alte companii, in special daca exista deja o colaborare cu furnizorul respectiv. De regula, furnizorii noi sunt ceva mai ezitanti in acceptarea acestui tip de solicitare.

Pentru informatii suplimentare va asteptam pe www.romasia.ro

Tags: , ,

About the Author

Marius Grada

 

Be the first to comment “MOQ la achizitiile de marfuri din China”

Avantajele serviciilor Romasia

Posted on Jan 19 2018 at 10:52 am

Importuri simple Trebuie doar sa decideti ce importati, de restul ne ocupam noi. Pâna la [...]

Read More

Asistenta achizitii in Yiwu Market

Posted on Jan 18 2018 at 10:51 am

De multi ani, China a devenit piata principala de achizitii pentru companii din întreaga lume. [...]

Read More

Alegeti furnizori de incredere

Posted on Jan 17 2018 at 9:52 am

Minimizați costul produselor obținute de la furnizori! Echipa noastră, vă garantează producători de încredere, prețuri [...]

Read More