preload

Romasia
MOQ la achizitiile de marfuri din China

MOQ la achizitiile de marfuri din China

by Marius Grada Manager achizitii & logistica

Posted on October 26, 2016 at 09:13 AM

Odata cu primirea ofertei de la furnizorii chinezi, 3 litere MOQ sunt la fel de importante ca si pretul comunicat.  MOQ = cantitatea minima pentru comanda, solicitata pentru procesarea acesteia. Nivelul MOQ poate fi usor sau mult mai mare decat cantitatea reala care se doreste a fi comandata. Marea majoritata a furnizorilor chinezi impun un MOQ relativ ridicat vizand economiile aferete cantitatiilor mari de marfuri cumparate.

MOQ este un termen ambiguu care implica o multime de intrebari atunci cand este intalnit pentru prima oara. Este negociabil, este valabil pe produs sau pe comanda? Este acceptat un nivel mai mic pentru comenzile de incercare?

Problematica MOQ are in general o abordare flexibila. Pentru produsele importate din China la preturi de pana la 100 $ exista un MOQ-ul intre 50-200 bucati pe articol. In acest caz, se poate incerca trimiterea comenzii pe doar 50% din MOQ cu solicitarea datelor bancare le furnizorului pentru un depozit de 30% si de cele mai multe ori comanda nu va fi refuzata.

Ce se intampla insa atunci furnizorul este inflexibil sau solicita un MOQ atat de ridicat incat nu poate fi atins? Daca exista perspectiva apropierii de MOQ aferent unui produs, furnizorul ar putea accepta marirea comenzii prin adaugarea de articole noi. Per total, se vor comanda mai multe articole in limita MOQ –ului corespunzator produsului de baza.
In cazul in care MOQ-ul cerut este greu de atins (sub25%), lucrurile sunt ceva mai delicate. Cea mai buna solutie este cea de a verifica cu furnizorul daca comanda poate fi grupata cu comanda unui alt client. Daca nu exista presiunea timpului, se poate incerca adaugarea comenzii la productia unei alte companii, in special daca exista deja o colaborare cu furnizorul respectiv. De regula, furnizorii noi sunt ceva mai ezitanti in acceptarea acestui tip de solicitare.

Pentru informatii suplimentare va asteptam pe www.romasia.ro

Tags: , ,

About the Author

Marius Grada

 

Be the first to comment “MOQ la achizitiile de marfuri din China”

PIATA DIN YIWU CHINA

Posted on Jul 13 2017 at 9:29 am

Pornita din Arad si Yiwu, in urma cu 10 ani, ROMASIA functioneaza din 2008 ca [...]

Read More

Achizitie bunuri din China livrate in Romania si vandute in UE

Posted on Jul 12 2017 at 11:35 am

Avand in vedere ca bunurile expediate din China  ajung direct pe teritoriul Romaniei, obligat la [...]

Read More

Vizite pentru achizitii din China – cu Romasia – servicii import China

Posted on Jun 07 2017 at 9:53 am

Importurile din China au devenit o solutie pentru multi oameni de afaceri din Romania, care sunt [...]

Read More