preload

Romasia
MODALITATI DE LIVRARE DIN CHINA, AVANTAJE VS DEZAVANTAJE

MODALITATI DE LIVRARE DIN CHINA, AVANTAJE VS DEZAVANTAJE

by Marius Grada Manager achizitii & logistica

Posted on October 11, 2016 at 15:09 PM

LIVRAREA MARFURILOR DIN CHINA
Când vine vorba despre transport din China, importatorul urmareste o livrarea a marfurilor în condiții de siguranță, la timp si costuri de transport competitive. Alegerea celei mai bune opțiuni de transport este influentata de specificul fiecarei partide marfuri, existand cateva aspecte ce trebuie luate in considerare atunci cand se hotaraste modalitatea de aducere a bunurilor acasa, la destinatia finala.
Pentru care modalitate de transport trebuie sa opteaza un imporator: posta, curier, transport aerian sau maritim?
Costul nu este singurul element considerent, desi, de obicei este factorul determinant. Partile implicate in livrarile de marfuri urmaresc pe de o parte sa salveze bani pentru client si pe de alta, sa faca bani si pentru ei.
Modalitatile de livrare a marfurilor sunt diferite in ceea ce priveste timpul de tranzit a marfurilor si cheltuielile de transport. Functie de particularitatile patidei de marfuri si solicitarile clientului, se decide asupra celei mai eficienta modalitate de transport.

MODALITATI DE LIVRARE, AVANTAJE VS DEZAVANTAJE
1/. Serviciul de postaTrebuie luat in calcul faptul ca livrarile prin intermediul serviciile postale China Post sau Hong Kong Post pot dura intre 2 ~ 5 săptămâni pana la destinatie. In conditiile in care exista disponibilittae pentru primirea marfurilor, aceasta este cea mai ieftină opțiune in cazul expeditiilor de marfuri de volum mic, cum ar fi de exemplu in cazul mostrelor și coletelor. In plus, se pot urmari livrarile si on-line insa informațiile nu pot fi actualizate în timp. Este o modalitate de livrare nu se recomanda intotdeauna dar care este cea mai avantajoasa din punct de vedere al costului. Dezavantaje: nu prezintă siguranță, pachete pierdute fiind aproape imposibil de a mai putea fi gasite.

2/. Curieratul expres
Livrarea prin intermediul companiilor de curierat expres este cea mai potrivită metodă pentru cele mai multe persoane care sunt la inceput si nu au experienta in domeniu, De regula, cele mai folosite companii de curierat in China sunt: DHL, UPS, și FedEx. Seviciul TNT desi este popular în Europa, in China este destul de putin folosit. Serviciul de curierat asigura un timp redus de livrare si facilitatea urmăririi statutul on-line. Cele mai multe expeditii prin curierat dureaza circa 2 ~ 5 zile lucrătoare pentru a ajunge practic oriunde în întreaga lume.
In principiu, reapartizarea pe continente a serviciilor de curierat este                                                                                          • * America, America de Sud, Asia de Sudest si Africa – FedEx
* DHL pentru Europa, Australia, Noua Zeelanda
* pentru America se recomanda UPS
Avanatajele acestui tip de livrare variaza in functie de greutate produselor care fac obiectul acestui tip de transport. Pentru alegerea curierului potrivit este necesara cunoasterea detaliilor expeditiei. Plusuri: livrarea merge snur, este rapidă și fiabilă de cele mai multe ori. Atunci cand apar probleme, există un număr de urmărire care poate ajuta la identificare, verificarea si rezolvarea problemei. Dezavantaje: pret mult mai mare comparativ cu serviciul postal.

3/. Transportul aerian
Atunci cand greutatea produselor achizitionate este prea mare pentru curierat, de exemplu pentru o greutate de circa 500 kg, transportul aerian este cea mai buna alegere. In acest caz, costurile transportului aerian vor fi semnificativ mai mici decât prin curierat. Se recomanda pentru partidele de marfa nu foarte grele in cazul care există termene limită de livrare si necesitatea unui control strict asupra securității livrarii. Timpul de tranzit variază în funcție de orarul companiilor aeriene, fiind în general intre 2 ~ 10 zile, care nu este rău deloc!
Dezavantaje: implica munca suplimentara la ajungerea produselor la aeroportul destinatar, unde beneficiarul trebuie sa se ocupe pe cont propriu de documentatie si intocmirea formalitatilor vamale, spre deosebire de serviciile de curierat care preiau in totalitate aceste sarcini. Asta putand fi descurajant pentru cei care nu au experienta in acest domeniu. Desigur, exista solutia externalizarii acestor sarcini către un broker vamal dar aceasta genereaza costuri suplimentare.
De regula, se recomanda ca pentru volum de peste 250 kg sa se apeleze la un transport aerian iar sub acest nivel sa se foloseasca curieratul internațional.

4/.Transportul maritim
Avantaje: desi transportul maritim poate dura foarte mult timp, prin intermediul lui se pot transporta cantitati masive de bunuri, care contribuie per total la reducerea costurilor. De asemenea, diversitatea de mărfuri care pot fi expediate este un avantaj major. Drept pentru care acest mod de transport este foarte popular și utilizat pe scară largă în logistica livrarilor de marfuri din China. In ciuda timpului de livrare destul de indelungat, daca planifici din timp importul si ai timp suficient sa astepti, transport maritim este alegerea de top. În funcție de locul în care este localizat destinatarul, transportul poate dura si pana la 60 de zile. Dezavantaje, la fel ca și in cazul transportului aerian, destinatarul trebuie să se ocupe de documentatie si intocmirea formalitatilor de vămuire și livrarea mărfurilor de la port la depozit sau direct la destinatarul final. Pentru livrarile “la usa” care sunt destul de populare si in Europa, se achita cheltuielile de transport, dupa care se asteapta primirea marfurilor, livrarea lor la adresa solicitata. Plusuri: este economic din punct de vedere al costului pe fondul disponibilitatii pentru gestionarea logisticii legate de intocmiriea formalitatilor vamale. Este cel mai bun mod de a gestiona achizițiile mari, voluminoase de marfuri.

In concluzie
Fiecare modalitate de transport are beneficii proprii insa de cele mai multe ori livrarea eficienta a marfurilor din China presune combinarea a mai multor mijloace de transport. De regula, optiunea pentru un mod de transport sau altul este rezultatul unei deliberari cu privire la timpul/ termenul la care sunt necesare produsele, securitatea expeditiei și nu in ultimul rand, costul.
De regula, cotele aferente transportului ajung la un procent destul de substanțial in costul total al produsului, fiind deosebit de importanta pastrarea acestora la un nivel cat mai scăzut cu putinta. Uneori insa, timpul este mai crucial decât banii. Legat de decizia privind o modalitate de livrare sau alta trebuie pastrat un echilibru, luand in considerare implicatiile tuturor situatiilor existente la momentul transportului.

Romasia este o companie specializata in importul de marfuri din China, care ofera unele dintre cele mai avantajoase solutii de transport “door-to-door”, prelunad marfurile de la sediul fabricii, ocupandu-se de livrare din China, pana la destinatarul final.
Asiguram transport containerizat FCL/ la nivel de container plin/ full container si LCL/ sub incarcatura unui container plin/ less than full container, consolidand partidele mici de marfuri.. Ne concentram pe deplasarea produselor in cel mai eficient mod posibil, la costuri reduse pe intreg lantul de aprovizionare cu marfuri din China. In plus, in depozitele proprii din Guangzhou si Yiwu receptionam marfa, o verificam, facem consolidari indiferent de volumul de marfa, organizam transport, intocmim formalitati vamale si livram la destinatar sau depozitul din Bucuresti. Servicii complete la costuri competitive.

Intra in universul importurilor de marfuri din China accesand site-ul www.romasia.ro

Tags: , , , , , , , ,

About the Author

Marius Grada

 

Be the first to comment “MODALITATI DE LIVRARE DIN CHINA, AVANTAJE VS DEZAVANTAJE”

Importul din China – cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

Posted on Jun 29 2018 at 10:26 am

China a dezvoltat capabilitati de productie atat de avansate incat este dificil pentru alte tari [...]

Read More

Importa articole de uz casnic din China

Posted on Jun 28 2018 at 10:35 am

Minimizeaza costul produselor achizitionate! Echipa noastra din China, iti garanteaza producatori de incredere, preturi si [...]

Read More

Import din China – fara riscuri!

Posted on Jun 27 2018 at 10:08 am

Daca doriti sa importati din China orice fel de marfa sau produse de larg consum, [...]

Read More
Choose your language to Translate »