preload

Romasia
Dublarea timpului de livrare pe perioada Anului Nou Chinezesc

Dublarea timpului de livrare pe perioada Anului Nou Chinezesc

by Marius Grada Manager achizitii & logistica

Posted on November 15, 2016 at 10:05 AM

Toti importatorii de marfuri din China care lanseaza comenzi in lunile ianuarie sau februarie trebuie sa se astepte sa-si primeasca produsele nu mai devreme de lunile martie sau aprilie. Pentru a evita intazierile in livrarile de marfuri din China si lipsa marfurilor din stoc, se recomanda luarea in calcul a unui timp de asteptare crescut pe perioada Anului Nou Chinezesc.
Anul Nou Chinezesc este desigur cea mai mare sarbatoare din China. Aceasta se sarbatoreste aproape intotdeauna in lunile ianuarie sau februarie. Echivalentul acesteia in vest este sarbatorirea Craciului. Spre deosebire de vest unde oamenii beneficiaza de 1 zi sau doua de liber, in China, marea majoritatea a lucratorilor se intorc acasa pentru a sarbatori cu rudele timp de una sau doua saptamani, pentru unii chinezi sarbatoarea putandu-se intinde si pana la o luna.
Pe scurt, daca comenzile de marfuri nu sunt finalizate inaintea Anului Nou Chinezesc, importatorii trebuie sa se astepte la o intarziere de cel putin 2-3 saptamani si chiar mai mult, timp necesar reluarii productiei in fabricile chineze. Pe de alta parte, in conditiile in care China este “fabrica lumii”, gasirea de spatii libere cargo cu liniile maritime in luna dinaintea Anului Nou Chinezesc este deosebit de dificila, in special in cazul containerelor pline, containerele LCL putand fi uneori ceva mai usor de gasit.
Solutia recomandata pentru depasirea cu bine a intarzierilor generate de sarbatorirea Anului Nou Chinezesc este cea de a trimite comenzile catre furnizorii chinezi in avans, de regula in lunile octombrie sau noiembrie, luand in calcul si o suplimentare a necesarului de comandat pentru cel putin inca o luna.

Pentru detalii suplimentare si rezervari spatii pentru transport cargo inaintea Anului Nou Chinezesc 2017, va asteptam pe www.romasia.ro

Tags: , , , ,

About the Author

Marius Grada

 

Be the first to comment “Dublarea timpului de livrare pe perioada Anului Nou Chinezesc”

Importul din China – cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

Posted on Jun 29 2018 at 10:26 am

China a dezvoltat capabilitati de productie atat de avansate incat este dificil pentru alte tari [...]

Read More

Importa articole de uz casnic din China

Posted on Jun 28 2018 at 10:35 am

Minimizeaza costul produselor achizitionate! Echipa noastra din China, iti garanteaza producatori de incredere, preturi si [...]

Read More

Import din China – fara riscuri!

Posted on Jun 27 2018 at 10:08 am

Daca doriti sa importati din China orice fel de marfa sau produse de larg consum, [...]

Read More
Choose your language to Translate »