preload

Romasia
Despre taxe vamale la import din China

Despre taxe vamale la import din China

by Marius Grada Manager achizitii & logistica

Posted on June 22, 2016 at 09:34 AM

taxe vamale import china marfa transport produse china

 

Taxele implicate într-un import din China includ taxele de import China, taxa pe valoarea adaugata (TVA), iar taxa anti-dumping pentru China, în cazul în care produsul a fost importat cade sub anumite categorii de aplicabilitate.

Pentru societatile comerciale din Romania implicate în afaceri de import China, este bine sa fie pe deplin clarificati cu privire la problemele fiscale legate de importuri din China înainte de semnarea oricaror contracte, pentru ca valoarea taxelor de import China Romania si care ar fi în cele din urma raspunzator pentru aceste taxe,  depind în mare masura de produsele si marfurile care urmeaza sa fie importate din China

Conditii comerciale internationale (a.k.a Conditii de livrare) INCOTERMS, publicate de Camera Internationala de Comert (ICC) sunt utilizate pe scara larga în tranzactiile comerciale internationale, pentru a ajuta la comunicarea costurilor si a celor purtatori de riscuri asociate cu transportul si livrarea de bunuri. “CIF” (Cost, Asigurare,Navlu) si “FOB” (Free On Board), sunt, probabil, cei mai frecventi termeni de pret, care au fost adoptati de catre societatile comerciale internationale de la semnarea unui contract. “CIF” implica faptul ca vânzatorul ar fi responsabil pentru transport de marfa si de asigurari pentru a aduce bunurile in portul de destinatie; cumparatorul plateste pentru transport de marfa China si de asigurare în cazul în care un “FOB” de stabilire a preturilor este convenit.

Valoarea taxelor vamale de import China si taxele de platit este calculat pe baza pretului sau a valorii marfurilor importate din China. Aceasta valoare se numeste Duty Pay Value (DPV), care se determina pe baza pretului tranzactionat a bunurilor. Acesta include cheltuielile legate de transport si primelor de asigurare pentru bunurile înainte de descarcare în portul de sosire în China. Impozitele, cum ar fi TVA sau taxe vamale nu sunt incluse în determinarea DPV.

Compusul evaluat pret (PAC), care este un alt termen important pentru subiect, este totalul de DPV, taxa de import China, si CT daca este cazul.

taxelor vamale de import China, import marfa china, import china taxe, import china haine, transport china romania pret

Tags: , , , ,

About the Author

Marius Grada

 

Be the first to comment “Despre taxe vamale la import din China”

Avantajele serviciilor Romasia

Posted on Jan 19 2018 at 10:52 am

Importuri simple Trebuie doar sa decideti ce importati, de restul ne ocupam noi. Pâna la [...]

Read More

Asistenta achizitii in Yiwu Market

Posted on Jan 18 2018 at 10:51 am

De multi ani, China a devenit piata principala de achizitii pentru companii din întreaga lume. [...]

Read More

Alegeti furnizori de incredere

Posted on Jan 17 2018 at 9:52 am

Minimizați costul produselor obținute de la furnizori! Echipa noastră, vă garantează producători de încredere, prețuri [...]

Read More