preload

Romasia
Despre taxe vamale la import din China

Despre taxe vamale la import din China

by Marius Grada Manager achizitii & logistica

Posted on June 22, 2016 at 09:34 AM

taxe vamale import china marfa transport produse china

 

Taxele implicate într-un import din China includ taxele de import China, taxa pe valoarea adaugata (TVA), iar taxa anti-dumping pentru China, în cazul în care produsul a fost importat cade sub anumite categorii de aplicabilitate.

Pentru societatile comerciale din Romania implicate în afaceri de import China, este bine sa fie pe deplin clarificati cu privire la problemele fiscale legate de importuri din China înainte de semnarea oricaror contracte, pentru ca valoarea taxelor de import China Romania si care ar fi în cele din urma raspunzator pentru aceste taxe,  depind în mare masura de produsele si marfurile care urmeaza sa fie importate din China

Conditii comerciale internationale (a.k.a Conditii de livrare) INCOTERMS, publicate de Camera Internationala de Comert (ICC) sunt utilizate pe scara larga în tranzactiile comerciale internationale, pentru a ajuta la comunicarea costurilor si a celor purtatori de riscuri asociate cu transportul si livrarea de bunuri. “CIF” (Cost, Asigurare,Navlu) si “FOB” (Free On Board), sunt, probabil, cei mai frecventi termeni de pret, care au fost adoptati de catre societatile comerciale internationale de la semnarea unui contract. “CIF” implica faptul ca vânzatorul ar fi responsabil pentru transport de marfa si de asigurari pentru a aduce bunurile in portul de destinatie; cumparatorul plateste pentru transport de marfa China si de asigurare în cazul în care un “FOB” de stabilire a preturilor este convenit.

Valoarea taxelor vamale de import China si taxele de platit este calculat pe baza pretului sau a valorii marfurilor importate din China. Aceasta valoare se numeste Duty Pay Value (DPV), care se determina pe baza pretului tranzactionat a bunurilor. Acesta include cheltuielile legate de transport si primelor de asigurare pentru bunurile înainte de descarcare în portul de sosire în China. Impozitele, cum ar fi TVA sau taxe vamale nu sunt incluse în determinarea DPV.

Compusul evaluat pret (PAC), care este un alt termen important pentru subiect, este totalul de DPV, taxa de import China, si CT daca este cazul.

taxelor vamale de import China, import marfa china, import china taxe, import china haine, transport china romania pret

Tags: , , , ,

About the Author

Marius Grada

 

Be the first to comment “Despre taxe vamale la import din China”

Importul din China – cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

Posted on Jun 29 2018 at 10:26 am

China a dezvoltat capabilitati de productie atat de avansate incat este dificil pentru alte tari [...]

Read More

Importa articole de uz casnic din China

Posted on Jun 28 2018 at 10:35 am

Minimizeaza costul produselor achizitionate! Echipa noastra din China, iti garanteaza producatori de incredere, preturi si [...]

Read More

Import din China – fara riscuri!

Posted on Jun 27 2018 at 10:08 am

Daca doriti sa importati din China orice fel de marfa sau produse de larg consum, [...]

Read More
Choose your language to Translate »