preload

Despre importul din China

Posted on June 14, 2016 at 00:52 AM

    Pentru ca dvs. sa va faceti o idee cat mai exacta despre ceea ce inseamna import din China, o sa incercam sa va punctam cateva dintre aspectele importante, reguli general valabile, ale importului din aceasta tara. Enumerarea este orientativa si este posibil ca din aceasta sa se fi omis anumite aspecte.

    Desi in Romania s-a creat mitul chinezariilor, adica a lipsei de calitate a produselor din China, lucrurile nu stau asa. In China exista marfa foarte ieftina, de calitate proasta, la fel cum exista marfa scumpa (totusi, ieftina in comparatie cu Europa), de foarte buna calitate. Intre cele doua extreme, se pot gasi produse la preturi corecte. Totul depinde de importator, daca alege sa aduca in Romania marfa ieftina, si implicit necalitativa, sau marfa de calitate, la un pret mai mare, dar competitiv in Romania. In general, producatorii nu au prea multa marfa pe stoc. Ei produc la comanda produsele solicitate, iar productia incepe in momentul achitarii unui avans de 30% din valoarea comandata.

    Timpul necesar transportului naval din China este de 30-35 zile. Transportul naval, cu containerul, este cea mai ieftina, uzuala si practica modalitate de transport din China. Timpul, de la lansarea comenzii pana receptionarea marfii de catre client, este de 45-60 zile, daca se face prin transport naval.

    Plata produselor comandate in China se face INTODEAUNA in momentul incarcarii produselor la bordul navei, pe baza dovezii de incarcare (B/L – bill of lading), adica IN AVANS fata de momentul receptionarii marfii. Plata in China se poate face prin transfer bancar, L/C (Letter of Credit – sinonimul Acreditivului in sistemul bancar romanesc) sau LBG (Letter of Bank Guarantee – scrisoare de garantie bancara). De asemenea, se mai practica in relatia cu China plati prin Money Gram/Western Union, insa cei care solicita astfel de plati  sunt, in cele mai multe cazuri, parteneri nesiguri.

    Daca dvs. din Romania, incercati sa va gasiti un partner de afaceri in China prin Internet, in 80% din cazuri firma/persoana contactata va fi un agent care se ocupa strict de intermediere si de umflarea pretului. In acest caz, pretul dvs. poate fi mai mare cu pana la 50% fata de pretul de piata din China. Mai grav este ca nu se poate face diferenta intre producatori/traderi si acesti agenti care umfla preturile. Asta in cazul fericit in care nu gasiti un intermediar care ia banii si nu mai trimite marfa.

    Cel mai mare avantaj din Yiwu Market este ca se pot comanda cantitati mai mici de produse (pana la o cutie) Cea mai mare parte dintre comerciantii din pietele din Yiwu nu au licente de export si nu pot emite facturi pentru intocmirea documentelor de export (aici intervine rolul companiei Romasia, care poate sa va identifice produsele, sa faca export din China si sa intocmeasca toate documentele necesare pentru exportul in Romania)

Be the first to comment “Despre importul din China”

Importa articole de birotica si papetarie din China

Posted on May 24 2018 at 10:14 am

Daca doresti sa importi articole de birotica si papetarie din China, la cele mai bune [...]

Read More

Romasia – cel mai eficient mod de a importa din China

Posted on May 23 2018 at 10:31 am

Daca ai de gand sa importi marfa din China, ai ajuns la locul potrivit, deoarece, firma noastra poate sa [...]

Read More

Optiunea sigura pentru importurile din China

Posted on May 22 2018 at 10:12 am

Noi acționam ca ca propria ta echipă de sourcing. Îți reprezentăm interesele tale în discuțiile [...]

Read More
Choose your language to Translate »