preload

Romasia
Cateva consideratii privind achizitiile directe din China

Cateva consideratii privind achizitiile directe din China

by Marius Grada Manager achizitii & logistica

Posted on October 25, 2016 at 09:21 AM

Cei mai multi dintre oamenii implicati in afaceri din China sunt prizonierii mentalitatii “trebuie sa lucrez direct cu fabrica”. In cazul in care exista deschidere doar pentru relatia directa cu fabrica, sunt cateva aspecte care trebuie luate in considerare:

1/. În cazul in care se lucreaza direct cu fabrica, trebuie stiut ca acestia se asteapta sa primeasca comenzi mari. In acest caz, importatorul poate face fata unor comenzi cosiderabile?

2/. Stilul prietenos, deschis al occidentalilor este mai putin comun relatiei directe cu fabricile din China, in opozitie cu cel al societăților comerciale. In plus, exista o mare provocare in comunicare datorat unui nivel extrem de scazut sau chiar inexistent de cunoastere al limbii engleze. Sunt putini cei dispusi sa depaseasca bariera comunicarii pentru a economisi circa 5% din valoare marfurilor comandate.

3/. Suma de bani economisita din relatia directa cu fabrica este destul de mica, putand salva intre 5-10% sau chiar mai putin. Pe de alta parte, societatile comerciale sunt capabile sa negocieze reduceri atat de mari incat ofera de cele mai multe ori preturi mai mici decat daca s-ar lucra direct cu fabrica.

4/. Aproape toate fabricile din China externalizeaza la un moment dat procesul de productie, problema despre cine este sau nu este fabrica fiind in esenta una falsa, fara relevanta.
In cazul importului cantitatilor mari unde 10% înseamnă ceva pentru comanda, importatorul este cel care trebuie sa decida daca colaborarea directa este indicata sau nu. Cunatumul economiei de 10% este diferit in functie de valaorea comenzilor, putand justifica sau nu relatia directa cu fabrica, producatorul chinez.

Compania Romasia raspunde nevoilor clientilor pentru achizitii directe si transport/logistica la importul de marfuri din China. Pentru confortul afacerilor din China, va invitam pe www.romasia.ro!

factory

Tags: ,

About the Author

Marius Grada

 

Be the first to comment “Cateva consideratii privind achizitiile directe din China”

Importul din China – cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

Posted on Jun 29 2018 at 10:26 am

China a dezvoltat capabilitati de productie atat de avansate incat este dificil pentru alte tari [...]

Read More

Importa articole de uz casnic din China

Posted on Jun 28 2018 at 10:35 am

Minimizeaza costul produselor achizitionate! Echipa noastra din China, iti garanteaza producatori de incredere, preturi si [...]

Read More

Import din China – fara riscuri!

Posted on Jun 27 2018 at 10:08 am

Daca doriti sa importati din China orice fel de marfa sau produse de larg consum, [...]

Read More
Choose your language to Translate »