preload

Romasia
Cateva consideratii privind achizitiile directe din China

Cateva consideratii privind achizitiile directe din China

by Marius Grada Manager achizitii & logistica

Posted on October 25, 2016 at 09:21 AM

Cei mai multi dintre oamenii implicati in afaceri din China sunt prizonierii mentalitatii “trebuie sa lucrez direct cu fabrica”. In cazul in care exista deschidere doar pentru relatia directa cu fabrica, sunt cateva aspecte care trebuie luate in considerare:

1/. În cazul in care se lucreaza direct cu fabrica, trebuie stiut ca acestia se asteapta sa primeasca comenzi mari. In acest caz, importatorul poate face fata unor comenzi cosiderabile?

2/. Stilul prietenos, deschis al occidentalilor este mai putin comun relatiei directe cu fabricile din China, in opozitie cu cel al societăților comerciale. In plus, exista o mare provocare in comunicare datorat unui nivel extrem de scazut sau chiar inexistent de cunoastere al limbii engleze. Sunt putini cei dispusi sa depaseasca bariera comunicarii pentru a economisi circa 5% din valoare marfurilor comandate.

3/. Suma de bani economisita din relatia directa cu fabrica este destul de mica, putand salva intre 5-10% sau chiar mai putin. Pe de alta parte, societatile comerciale sunt capabile sa negocieze reduceri atat de mari incat ofera de cele mai multe ori preturi mai mici decat daca s-ar lucra direct cu fabrica.

4/. Aproape toate fabricile din China externalizeaza la un moment dat procesul de productie, problema despre cine este sau nu este fabrica fiind in esenta una falsa, fara relevanta.
In cazul importului cantitatilor mari unde 10% înseamnă ceva pentru comanda, importatorul este cel care trebuie sa decida daca colaborarea directa este indicata sau nu. Cunatumul economiei de 10% este diferit in functie de valaorea comenzilor, putand justifica sau nu relatia directa cu fabrica, producatorul chinez.

Compania Romasia raspunde nevoilor clientilor pentru achizitii directe si transport/logistica la importul de marfuri din China. Pentru confortul afacerilor din China, va invitam pe www.romasia.ro!

factory

Tags: ,

About the Author

Marius Grada

 

Be the first to comment “Cateva consideratii privind achizitiile directe din China”

Avantajele serviciilor Romasia

Posted on Jan 19 2018 at 10:52 am

Importuri simple Trebuie doar sa decideti ce importati, de restul ne ocupam noi. Pâna la [...]

Read More

Asistenta achizitii in Yiwu Market

Posted on Jan 18 2018 at 10:51 am

De multi ani, China a devenit piata principala de achizitii pentru companii din întreaga lume. [...]

Read More

Alegeti furnizori de incredere

Posted on Jan 17 2018 at 9:52 am

Minimizați costul produselor obținute de la furnizori! Echipa noastră, vă garantează producători de încredere, prețuri [...]

Read More